Όταν καταναλώνουμε παγωτά του εμπορίου θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί η αυξημένη περιεκτικότητα του παγωτού σε γάλα, το καθιστά ευπαθές τρόφιμο.
Η κατανάλωση ακατάλληλου παγωτού μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση τροφικής δηλητηρίασης.
Για να μειώσουμε τις πιθανότητες κατανάλωσης ακατάλληλου παγωτού, δεν θα πρέπει να καταναλώνουμε παγωτά με τα εξής χαρακτηριστικά:
• παγωτά που δεν έχουν την απαιτούμενη σκληρότητα ή παρατηρούμε κάποια προβλήματα στη λειτουργία του καταψύκτη
• το χαρτί της συσκευασίας είναι υγρό ή κολλημένο πάνω στο παγωτό ή σχισμένο και το σχήμα του ή η συσκευασία παραμορφωμένη
• είναι μαλακά, υδαρή, η υφή τους μοιάζει με αυτή του γιαουρτιού ή του βουτύρου ή με κόκκους άμμου
• εμφανίζουν ίζημα ή θρυμματίζονται σε μικρά κομμάτια ή περιέχουν μικροκρυστάλλους.
Αν βρίσκονται σ’ αυτήν τη μορφή αυτό σημαίνει ότι το παγωτό αποψύχθηκε και ξανακαταψύχθηκε.
• Έχουν περίεργη γεύση ή οσμή
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr