Υλικά
500 γρ πατάτες baby, ολόκληρες
40 γρ + 15 γρ Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος μειωμένα λιπαρά
1 κρεμμύδι, μικρό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου
1 κουτ. γλυκού κάρυ σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
400 γρ (1 κουτί) ντομάτα ψιλοκομμένη (κονκασέ)
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
270 γρ (1 ½ κούπα) ρεβύθια βρασμένα
150 γρ σπανάκι καθαρισμένο, χοντροκομμένο (χωρίς πολύ χοντρά κοτσάνια)
2-3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατατούλες, κόβουμε τις μεγαλύτερες στη μέση και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου, να τρυπιούνται με μαχαίρι αλλά να κρατάνε το σχήμα τους. Όσο βράζουν, αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά σε ένα ποτηράκι. Ζεσταίνουμε τα 40 γρ Χωριό Soft με μειωμένα λιπαρά σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον πολτό σκόρδου, ανακατεύουμε να διαλυθεί και ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε τη ντομάτα, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα ρεβύθια (αν είναι κρύα δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να κοχλάσει η σάλτσα και ξαναχαμηλώνουμε), και τα 15 γρ Χωριό Soft με μειωμένα λιπαρά. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 10 λεπτά, προσθέτοντας αν χρειαστεί και λίγο ζεστό νερό (περίπου 1/4 κούπας). Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε προσεκτικά. Αρχικά θα ξεχειλίζει από το τηγάνι αλλά γρήγορα θα μαραθεί. Αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά το φαγητό, προσθέτοντας και πάλι λίγο ζεστό νερό (1/4 κούπας) αν στεγνώσει. Στο τέλος, προσθέτουμε και λίγο χυμό λεμόνι, όσο μας αρέσει στη γεύση. Σερβίρουμε με ψωμάκια naan (ινδικό ψωμί, παραλλαγή της αραβικής πίτας) για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα, ή αν θέλουμε συμπληρώνουμε και με ρύζι. Του ταιριάζει το μπασμάτι.
Πηγή : minervahorio.gr