Υλικά
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας τυρί τύπου cottage
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μανιτάρια άσπρα μικρά κομμένα
1 μικρό πράσο
1 μέτρια πατάτα
1 μέτριο καρότο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, το ψιλοκομμένο πράσο, την πατάτα σε κυβάκια και το καρότο σε λεπτές ροδέλες. Ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε το baking powder και χτυπάμε και πάλι για 1-2 λεπτά. Μέσα στα αυγά ρίχνουμε το μίγμα που ετοιμάσαμε στο τηγάνι, το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Ζεσταίνουμε στο φούρνο ένα ταψάκι στους 200 βαθμούς, στο οποίο έχουμε προηγουμένως βάλλει το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το μίγμα της ομελέτας στο ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε και βάζουμε από πάνω δυο κουταλιές της σούπας τυρί τύπου cottage.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr