Ομελέτα με μανιτάρια στο φούρνο

Υλικά
4 αυγά (1 ολόκληρο και από τα άλλα μόνο το ασπράδι)
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 φέτες κίτρινο τυρί του τοστ χαμηλών λιπαρών
2 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φετάκια
1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό τμήμα)
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε το baking powder και χτυπάμε και πάλι για 1-2 λεπτά.
Μέσα στα αυγά ρίχνουμε το τυρί, τα μανιτάρια και το πράσο και ανακατεύουμε ελαφρά. Ζεσταίνουμε στο φούρνο ένα ταψάκι στους 200 βαθμούς, στο οποίο έχουμε προηγουμένως βάλλει το ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε το μίγμα της ομελέτας στο ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr