Υλικά
3 αυγά (1 ολόκληρο και από τα άλλα 2 μόνο το ασπράδι)
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
100 γρ, μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 φέτες κίτρινο τυρί του τοστ χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι πράσο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πράσο, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις εξατμιστούν τα υγρά. Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε το baking powder και χτυπάμε και πάλι για 1-2 λεπτά. Μέσα στα αυγά ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού, το τυρί, το καλαμπόκι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Ζεσταίνουμε στο φούρνο ένα ταψάκι στους 200 βαθμούς, στο οποίο έχουμε προηγουμένως βάλλει το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το μίγμα της ομελέτας στο ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr