Ομελέτα ελληνική

Υλικά για 2 άτομα
1 μεγάλη πατάτα
½ πιπεριά πράσινη
1 μικρό κρεμμύδι ξερό

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
120γρ φέτα χαμηλών λιπαρών
3 αυγά

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε την πατάτα την οποία την έχουμε προηγουμένως καθαρίσει και κόψει σε κυβάκια σε μεγάλα ζάρια. Μόλις ροδίσουν οι πατάτες και καταλαβαίνουμε ότι χρειάζονται ελάχιστο ακόμη ψήσιμο, προσθέτουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι κομμένα σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη. Μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε και τα αυγά, καλά χτυπημένα. Αφήνουμε να ψηθούν από τη μία πλευρά και αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια από ένα καπάκι κατσαρόλας ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr