Μια εξαιρετική επιλογή για να δώσετε μια γλυκιά γεύση στη δίαιτα αλλά και τη σωστή διατροφή. Πολύ χαμηλότερες θερμιδικά από τις κλασσικές τηγανίτες, λόγω της πολύ περιορισμένης ποσότητας λιπαρής ύλης που χρησιμοποιείται.
Υλικά
1 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
2 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα στο χονδρό τρίφτη
Αλεύρι, όσο να γίνει ένας πηχτός χυλός
Ελάχιστο ελαιόλαδο
Κανέλλα και άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε καλά όλα τα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο) μέχρι να δέσουν και να γίνει ένας πηχτός χυλός. Με ένα πινέλο αλείφουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά τοποθετούμε σε αυτό 1 κουταλιά της σούπας χυλό και την απλώνουμε ελαφρά με το κουτάλι. Δίπλα τοποθετούμε 1 άλλη κουταλιά και συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσει το τηγάνι χωρίς όμως να ακουμπούν οι τηγανίτες μεταξύ τους. Γυρίζουμε και από την άλλη μεριά προσέχοντας να μην καούν και μόλις έχουν ροδίσει και από τις δύο μεριές τις βγάζουμε από το τηγάνι. Αλείφουμε ξανά το τηγάνι με ελαιόλαδο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Πασπαλίζουμε τις τηγανίτες όταν ακόμη είναι ζεστές με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr