Ο νεροχύτης της κουζίνας είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα σημεία του σπιτιού, αλλά δυστυχώς συχνά χρησιμοποιείται και ως κάδος απορριμμάτων για διάφορα υλικά και ουσίες. Είναι κρίσιμο να γνωρίζουμε ότι μερικά από αυτά είναι επικίνδυνα και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην υδραυλική μας εγκατάσταση και το περιβάλλον.
Καταρχάς, λιπαρές ουσίες όπως λάδι μαγειρέματος και βούτυρο μπορεί να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν μέσα στους σωλήνες, προκαλώντας φράξιμο. Επιπλέον, οι απορρυπαντικές ουσίες και τα επίμονα καθαριστικά βρίσκονται στη λίστα με τα επικίνδυνα υλικά, καθώς τα χημικά τους συστατικά μπορούν να διαταράξουν το οικοσύστημα των σωληνώσεων και την επεξεργασία λυμάτων.
Ένα άλλο αντικείμενο που πολλοί δεν γνωρίζουν ότι είναι επικίνδυνο να πετιέται στον νεροχύτη είναι τα κατακάθια από καφέ. Αυτά μπορεί να φαίνονται ακίνδυνα, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, συσσωρεύονται και φράζουν εύκολα τους σωλήνες.
Επίσης, είναι σημαντικό να μην πετάμε φάρμακα, βερνίκια νυχιών ή προϊόντα περιποίησης που περιέχουν χημικές ουσίες, καθώς επηρεάζουν άμεσα το υδάτινο περιβάλλον όταν μπαίνουν στο δίκτυο υδραυλικής αποχέτευσης.
Συνοψίζοντας, είναι απαραίτητο να ενημερωνόμαστε και να αποφεύγουμε να ρίχνουμε επικίνδυνα υλικά στον νεροχύτη για να προστατεύσουμε το σπίτι και το περιβάλλον μας.