Νόστιμα και εύκολα σπιτικά σοκολατάκια με γεμιστά μπισκότα

Υλικά
2 πακέτα γεμιστά μπισκότα
200γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
400γρ. πραλίνα φουντουκιού
1 σφηνάκι ρούμι

Κακάο σε σκόνη για την εξωτερική επικάλυψη

Εκτέλεση
Σε ένα δυνατό μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου, το ρούμι και την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας. Παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και στη συνέχεια πλάθουμε με το χέρι μας μικρά μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε και ρολάρουμε σε ένα μπολ με κακάο ώστε να καλυφθεί η εξωτερική τους επιφάνεια. Εναλλακτικά αν θέλουμε αντί για κακάο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ινδοκάρυδο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr