Υλικά
400 γρ. μοσχαρίσιο κόντρα φιλέτο ή κιλότο (απαλλαγμένο από το ορατό λίπος)
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κολοκυθάκια (κομμένα σε λεπτές λωρίδες)
300 γρ. αρακά
3 κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
Λίγο τζίντζερ (κομμένο σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες, σαν σπίρτα)
1 μικρή χούφτα από φρέσκο κόλιανδρο, βασιλικό και δυόσμο (ψιλοκομμένα)
2 κουταλιές σόγια σος
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές άσπρο ξίδι
100 γρ. noodles βρασμένα
Εκτέλεση
Βάλτε στο μάτι να κάψει ένα αντικολλητικό τηγάνι με γραμμώσεις όπως της τοστιέρας. Αλείψτε το φιλέτο με ελαιόλαδο και ψήστε το για μερικά λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετέ το σε ένα πιάτο και αφήστε το προσωρινά στην άκρη.. Στη συνέχεια, βάλτε στο τηγάνι τις λεπτοκομμένες λωρίδες από τα κολοκυθάκια και ψήστε τις μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις και αυτές στο πιάτο με το κρέας. Βράστε τον αρακά, κρυώστε τον σε τρεχούμενο νερό βρύσης, σουρώστε τον και αφήστε τον στην άκρη. Αναμίξτε τα κρεμμύδια, την κόκκινη πιπεριά, το τζίντζερ, τα φρέσκα αρωματικά, τη σος σόγιας, το ξίδι, τη ζάχαρη και φτιάξτε ένα ντρέσινγκ. Κόψτε το κρέας σε λωρίδες και αναμίξτε το με τα νουντλς, τα κολοκυθάκια, τον αρακά και το ντρέσινγκ. Σερβίρετε τη σαλάτα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr