Υλικά για 2 άτομα
250 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες ή φρέσκιες
1 ντομάτα
1 πατάτα
1 κρεμμύδι
1 μέτριο καρότο
1 μικρή σελινόριζα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε σε μια κατσαρόλα 1 λίτρο νερό να βράσει και προσθέτετε τις γαρίδες και τα λαχανικά κομμένα σε κυβάκια, μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι και πιπέρι. Μετά από 10 λεπτά αποσύρετε από τη φωτιά και αφαιρείτε τις γαρίδες. Πολτοποιείτε το υπόλοιπο μίγμα που βρίσκεται στην κατσαρόλα. Καθαρίζετε τις γαρίδες, τις κόβετε μικρά κομμάτια και τις ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το χυμό λεμόνι και δοκιμάζετε μήπως και χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον αλάτι ή λεμόνι. Ξαναβάζετε στη φωτιά και βράζετε για 5 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε και προσθέτετε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr