Νηστίσιμο ριζότο με θαλασσινά

Υλικά
2 φλιτζάνια γαρίδες μικρές καθαρισμένες (μπορεί να είναι κατεψυγμένες)
1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
2 φλιτζάνια ζωμό από λαχανικά ή απλά νερό (με το ζωμό είναι πιο γευστικό)
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ρύζι. Ανακατεύουμε για άλλα 4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το μισό ζωμό και την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και αφήνουμε να βράσει. Όταν βλέπουμε ότι το ρύζι έχει τραβήξει τα περισσότερα υγρά προσθέτουμε τις γαρίδες και τον υπόλοιπο ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει και να έχει ψηθεί το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr