Υλικά
2 μανιτάρια πόρτο μπέλο
4 μανιτάρια λευκά
1 κρεμμύδι ξερό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε πολτοποιημένα τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε περίπου 1 λίτρο νερό, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα μανιτάρια. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πολτοποιούμε τη σούπα μας και την ξαναβάζουμε στο μάτι της κουζίνας για 2-3 λεπτά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr