Υλικά
1 μικρό καρότο
2 μέτριες πατάτες
1 μέτριο κολοκύθι
1 κόκκινη πιπεριά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 αυγό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Περίπου 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1 φλιτζάνι ρεγγάτο χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι φέτα χαμηλών λιπαρών
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μπορούμε να τις τσιμπάμε με το πιρούνι. Στη συνέχεια τις πολτοποιούμε με το πιρούνι και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την πιπεριά και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το καρότο και το κολοκύθι τριμμένα στον τρίφτη, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το αυγό και τα τυριά και αναμιγνύουμε καλά με το χέρι μας. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και δοκιμάζουμε να δούμε αν πλάθονται σε μπιφτέκια. Αν είναι πολύ μαλακά προσθέτουμε λίγη ακόμη βρώμη. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr