Νέα στοιχεία σε σχέση με τα οφέλη της κατανάλωσης καφέ έρχονται στη δημοσιότητα μετά από μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Φαρμακολογικών Ερευνών του Μιλάνου.
Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους δεκαέξι μεγάλες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από το 1996 έως το 2012 σε 3.153 άτομα.
Με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν η κατανάλωση καφέ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος κατά περίπου 40% περίπου.
Σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες το γεγονός αυτό φαίνεται να οφείλεται σε δύο βασικούς παράγοντες :
Στην αποδεδειγμένη προστατευτική δράση του καφέ έναντι της εμφάνισης διαβήτη, που αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρκίνο στο συκώτι και στην δράση του έναντι ενζύμων που προκαλούν κίρρωση του ήπατος.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr