Το κοτόπουλο αποτελεί σίγουρα την καλύτερη δυνατή επιλογή ανάμεσα στα διάφορα είδη κρέατος που κυκλοφορούν στην αγορά και έιναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών.
Όταν όμως ξαναζεσταίνεται αλλάζει η σύνθεση των πρωτεϊνών αυτών, διασπώνται με διαφορετικό τρόπο και υπάρχει κίνδυνος δυσάρεστων στομαχικών διαταραχών. Επιπλέον το κοτόπουλο χάνει τα θρεπτικά συστατικά του. Ο ιδανικότερος τρόπος να το φάμε την επόμενη μέρα είναι κρύο, μέσα σε μια σαλάτα ή σε σάντουιτς.
Εάν παρόλα αυτά πρέπει να το ζεστάνουμε, αυτό θα το κάνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία και για αρκετή ώρα ώστε να είναι σίγουρο ότι ζεστάθηκαν εξίσου όλα του τα μέρη.
Κάποια φαγητά δεν πρέπει να τα τρώμε από το ψυγείο ξαναζεσταμένα. Στην καλύτερη περίπτωση χάνουν τη θρεπτική τους αξία, στη χειρότερη μας δηλητηριάζουν.