Υλικά
500γρ. μύδια καλά πλυμμένα και καθαρισμένα από την άμμο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο κομμένο σε ροδέλες να ζεσταθούν. Τοποθετούμε τα μύδια στο τηγάνι και αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίζουμε με τον άνηθο. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αχνίζουμε για 3-4 λεπτά. Αφαιρούμε όσα μύδια δεν άνοιξαν και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε ζεστά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr