Υλικά
200 γρ μύδια καθαρισμένα & 12 μύδια με το κέλυφος
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
50 ml κρασί
1 φέτα ψωμί του τοστ
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
παρθένο σησαμέλαιο
Για την σάλτσα «πέστο» σησαμιού
½ φλιτζάνι φύλλα
3 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
2 κ σούπας σησάμι
1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίξτε τις 2 κ σούπας σησαμέλαιο και σοτάρετε το κρεμμυδάκι Μόλις μαραθεί ρίξτε τα μύδια, σβήστε τα με κρασί, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε τα. Βγάλτε τα μύδια από το τηγάνι και ανακατέψτε με την σάλτσα πέστο. Συνεχίστε το μαγείρεμα του ζωμού μέχρι να «δέσει». Σε ένα τηγάνι με σησαμέλαιο ροδίστε τις φέτες του ψωμιού αφού πρώτα αφαιρέσετε τις κόρες του. Βγάλτε τις φέτες του ψωμιού από το τηγάνι, περιχύστε με τον ζωμό και ρίξτε από πάνω τα μύδια με το πέστο.
Σάλτσα «πέστο»
Ετοιμάστε το πέστο αναμειγνύοντας όλα τα υλικά στο πολυμίξερ μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη μάζα. (Την σάλτσα πέστο μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε ζυμαρικά ή ποικιλίες με θαλασσινά ή και με πολλούς άλλους τρόπους)