Υλικά για 2 άτομα
2 μέτριες μοσχαρίσιες μπριζόλες
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
2 κουταλάκια του γλυκού ξερή ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο
1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μπριζόλες και τις στραγγίζουμε. Αλατωπιπερώνουμε και απλώνουμε παντού τη ρίγανη και το λάδι. Τις τοποθετούμε στον ατμομάγειρα, ή στο ειδικό ταψάκι για ψήσιμο στον ατμό που έχουν οι κατσαρόλες. Από πάνω απλώνουμε το κρεμμύδι, το λεμόνι και το σκόρδο σε ροδέλες και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr