Υλικά
1 μελιτζάνα φλασκί
1 κολοκυθάκι
1 κίτρινη πιπεριά
1 μέτριο καρότο
100 γρ φέτα χαμηλών λιπαρών
¾ φλιτζανιού γάλα χαμηλών λιπαρών
5-6 φυλλαράκια δυόσμου
1 σκελίδα σκόρδου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένετε τα λαχανικά, τα κόβετε σε φέτες, τα αραδιάζετε σε ταψί και αφού τα ραντίσετε με λίγο ελαιόλαδο τα ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Στο μεταξύ βάζετε τη φέτα σε ένα μπλέντερ μαζί με το γάλα, το δυόσμο, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Σερβίρουμε τα λαχανικά σε ένα πιάτο και τα περιχύνουμε από πάνω με τη σάλτσα της φέτας.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr