Υλικά
1 συσκευασία ψωμί του τοστ ολικής άλεσης
3 κονσέρβες τόνου σε νερό
4 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Λίγο άνηθο
Εκτέλεση
Σε βαθύ πιάτο αναμιγνύουμε τον τόνο (καλά στραγγισμένο), το καλαμπόκι, το κρεμμύδι λίγο άνηθο ψιλοκομμένο και τη μαγιονέζα. Παίρνουμε δύο φέτες ψωμί, απλώνουμε στη μία φέτα με ένα κουτάλι το μίγμα του τόνου και κλείνουμε με την άλλη φέτα. Κόβουμε σταυρωτά ώστε να σχηματιστούν 4 σαντουιτσάκια και χωρίς να χαλάσουμε το σχήμα τοποθετούμε σε ένα δίσκο. Επαναλαμβάνουμε με άλλες δύο φέτες και τοποθετούμε το δεύτερο σάντουιτς πάνω από το πρώτο. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν οι φέτες ψωμί. Τυλίγουμε τη μπόμπα με αλουμινόχαρτο, ώστε να κρατήσει το σχήμα της και να μην πέσει.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr