Υλικά
1 μικρό πακέτο μπισκότα Μιράντα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
2 φακελάκια ζελέ με γεύση κεράσι
½ κιλό κεράσια φρέσκα
150 γρ. αμύγδαλο φιλέ
Υλικά
4 κρόκους αυγού
100 γρ. ζάχαρη
1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι
1κ.γ. κορν φλάουρ
½ λίτρο γάλα φρέσκο
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Σε ένα πυρέξ, στρώνουμε τα μπισκότα Μιράντα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, στριμώχνοντας τα αρκετά ώστε να μην αφήσουμε κενά. Συνεχίζουμε φτιάχνοντας την κρέμα. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλεύρι κοσκινισμένο. Χτυπάμε και αφήνουμε στην άκρη.
Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια.
Λίγο πριν βράσει, το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε ζωηρά με ένα σύρμα.
Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Ξαναβράζουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει καλά.
Μεταφέρουμε την κρέμα στο πυρέξ, σκεπάζουμε με μεμβράνη (να ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας) και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει τελείως.
Μόλις κρυώσει, ετοιμάζουμε το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.
Προσθέτουμε στο ζελέ τα φρέσκα κεράσια κομμένα στα δύο και περιχύνουμε το γλυκό.
Βάζουμε στο ψυγείο και μόλις αρχίσει να πήζει ελαφρώς (περίπου μετά από 30’) πασπαλίζουμε την επφάνεια με το αμύγδαλο φιλέ.
Αφήνουμε μέχρι να πήξει το ζελέ και σερβίρουμε.
Πηγή : papadopoulou.gr