Μπισκότα λεμονιού

Υλικά
170 γρ. μαργαρίνη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι μπέικν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
80 γρ. ζάχαρη
60 γρ. ζάχαρη άχνη
½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 λεμόνι ακέρωτο

Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ χτυπάτε μαζί τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαργαρίνη. Προσθέτετε τη βανίλια, 2 κουταλάκια ξύσμα από το λεμόνι και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνετε με το χέρι. Φτιάχνετε μια μεγάλη μπάλα, την τυλίγετε με το χέρι και τη βάζετε 1 ώρα στο ψυγείο. Κατόπιν τη βγάζετε και πλάθετε μικρές μπάλες τις οποίες απλώνετε ελαφρά και τις τοποθετείτε σε ταψιά στρωμένα με λαδόχαρτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15΄περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μόλις κρυώσουν λίγο τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr