Ένας τρόπος να φτιάξετε τα μπισκότα του σπιτιού για τα μικρά και μεγάλα παιδιά εύκολα και υγιεινά, με αγνά υλικά, χρησιμοποιώντας αντί για βούτυρο ελαιόλαδο.
Έτσι γλιτώνετε πολλά κορεσμένα λιπαρά, διατηρώντας τη γλυκιά γεύση με πιο υγιεινές επιλογές.
Υλικά
2 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
¾ ποτηριού φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
¼ ποτηριού κονιάκ
3 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλάκια baking powder
1 κουταλάκι σόδα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ώστε να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη.
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.
Προσθέτουμε το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος το αλεύρι μαζί με το baking powder. Πλάθουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για ½ ώρα.
Στη συνέχεια ανοίγουμε μικρά φύλλα με τον πλάστη και κόβουμε τα μπισκότα μας με κουπάτ.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr