Μπιφτέκι γαλοπούλας γεμιστό με άπαχο τυρί

Υλικά
400γρ κιμά γαλοπούλας
4 φέτες ψωμί μπαγιάτικό
1 αυγό
1 μέτριο καρότο ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές του σούπας βρώμη
150γρ κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών κομμένα σε μεγάλους κύβους

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτετε τον κιμά, το ψωμί αφού το μουσκέψετε, το στραγγίξετε και το τρίψετε στα χέρια σας να γίνει ψίχουλα, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε περίπου τρεις κουταλιές του σούπας βρώμη για να τραβήξει τα περιττά υγρά και ανακατεύετε. Πλάθετε τον κιμά και στη συνέχεια με λαδωμένα χέρια σχηματίζετε τα μπιφτέκια. Βυθίζουμε ένα κύβο τυριού σε κάθε μπιφτέκι και κλείνουμε τον κιμά από πάνω του ώστε να εγκλωβιστεί το τυρί στο κέντρο. Τοποθετείτε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν αρκετά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr