Υλικά
500γρ φιλέτο γαλοπούλα κομμένο σε μπουκίτσες
½ φλιτζ. Κόκκινο κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
1 κόκκινη πιπεριά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τη γαλοπούλα. Μόλις ροδίσει από όλες τις πλευρές προσθέτουμε και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον πελτέ, την πιπεριά κομμένη σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι , ρίγανη και 1 ποτήρι νερό. Σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό έτσι ώστε να μαλακώσει αρκετά η γαλοπούλα μας και να δέσει η σάλτσα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr