Υλικά
400 γρ κουβερτούρα
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
200 γρ νιφάδες βρώμης
7-8 κουταλιές της σούπας δημητριακά ολικής άλεσης
½ φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκκα κομμένα σε κομματάκια
½ φλιτζάνι αποξηραμένα δαμάσκηνα κομμένα σε κομματάκια
3 αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη σε μπεν-μαρί για να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Μέσα σε αυτό ρίχνουμε τα δημητριακά, τη βρώμη και τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα ταψί κατά προτίμηση ορθογώνιο, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μίγμα μας φροντίζοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος. Παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Στη συνέχεια το βγάζουμε από το ταψί σαν ένα μεγάλο κομμάτι, το βάζουμε σε πάγκο κοπής και κόβουμε ορθογώνια κομμάτια (στο μέγεθος που επιθυμούμε).
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr