Υλικά για 2 άτομα
2 μέτρια φιλέτα μπακαλιάρου ξαλμυρισμένα από την προηγούμενη ημέρα
Χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
½ κουτ. γλυκού ξύσμα τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
Πιπέρι
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε το μπακαλιάρο από το νερό που τον έχουμε βάλει για να ξαλμυρίσει. Τον περιχύνουμε με το μισό χυμό από το λεμόνι και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι, το ξύσμα, το τζίντζερ και τη ρίγανη. Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο σε ταψάκι, τον περιχύνουμε με το μίγμα της μουστάρδας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr