Υλικά
500γρ. μπανάνες καθαρισμένες (ζυγισμένες χωρίς το φλούδι)
50γρ ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
300γρ γάλα καρύδας
Αν θέλετε λίγη κανέλλα
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μπλέντερ και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη (και αν επιθυμούμε και την κανέλλα) για να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζελατίνη την οποία έχουμε αναμίξει με 50 γρ από το γάλα καρύδας το οποίο το έχουμε προηγουμένως ζεστάνει χωρίς να το βράσουμε. Ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα καρύδας το οποίο θέλουμε να είναι πολύ παγωμένο από το ψυγείο. Αναμιγνύουμε καλά και στη συνέχεια μοιράζουμε σε ατομικά μπολ. Παγώνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρουμε με κομμάτια μπανάνας, κομματάκια σοκολάτας ή με σπασμένα φουντούκια.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr