Μοσχάρι κοκκινιστό με τραχανά και φέτα

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι (ελιά)
1 φλιτζάνι τραχανά ξινό
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
3 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 φύλλα δάφνης

15 κόκκους μπαχάρι
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι
300 γρ φέτα

Εκτέλεση
Κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες, το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι χονδροκομμένο και το σκόρδο. Το ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε το μοσχάρι. Ροδίζουμε ελαφρώς το κρέας από όλες τις πλευρές και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει λίγο το κρέας προσθέτοντας και νερό αν χρειάζεται. Όταν το κρέας έχει σχεδόν ψηθεί και θέλει ακόμη 5 λεπτά προσθέτουμε τον τραχανά και ¾ φλιτζανιού νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να χυλώσει ο τραχανάς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να φύγει ο πολύς ατμός και πασπαλίζουμε το φαγητό μας με τη φέτα θρυμματισμένη.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr