Υλικά
2 κιλά μοσχάρι
4 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
4 ξερά κρεμμύδια
4 καρότα
6 σκελίδες σκόρδο
4 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό ροδιού
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
4 φλιτζάνια του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το μοσχάρι σε μικρές μερίδες. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Έπειτα καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα κόβουμε σε φέτες. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το Ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα. Προσθέτουμε το κρέας, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το κύμινο και λίγο νερό (το ελέγχουμε συνέχεια κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος) και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 1 ½ με 2 ώρες. 10 λεπτά πριν ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα (όταν το κρέας δείχνει ότι γίνεται, αλλά κρατά ακόμα) ρίχνουμε το χυμό ροδιού και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
Επιστημονική ομάδα neadiatrofis.gr