Μοσχαράκι στιφάδο

Υλικά
1 ½ κιλό μοσχάρι νουά
1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά καθαρισμένα
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τσαγιού ξίδι
1 κεφάλι σκόρδο

2-3 φύλλα δάφνης
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
4 μεγάλες ντομάτες ώριμες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε το μοσχάρι και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το νερό, το ξίδι, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το μοσχάρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας και να μείνει με ελάχιστη σάλτσα. Στη διάρκεια του μαγειρέματος ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι ανάλογα με το πόση σάλτσα έχει η κατσαρόλα και πόσο μαγείρεμα χρειάζεται ακόμη το κρέας μας.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr