Επειδή η κουζίνα έχει τα κόλπα της, ας δούμε μερικά από αυτά για να εμπλουτίσουμε τις μαγειρικές μας ικανότητες!
Αν το βούτυρο είναι παγωμένο και δεν απλώνεται….κόψτε όσο χρειάζεστε και τρίψτε το στον τρίφτη τυριού
Τα χέρια μου μυρίζουν σκόρδο…πάρτε ένα κουτάλι της σούπας κατασκευασμένο απο ατσάλι και τρίψτε σε αυτό τα δάχτυλά και τις παλάμες σας για 30-45 δευτερόλεπτα. Η μυρωδιά θα εξαφανιστεί!
Αν σας πέσει ένα κομμάτι τσόφλι στην ομελέτα .… αντί να προσπαθήσετε να το βγάλετε με το δάχτυλο, πάρτε ένα μεγαλύτερο τσόφλι και φέρτε το κοντά σε αυτό που έχει πέσει στο πιάτο και θα κολλήσουν μεταξύ τους και θα τα απομακρύνετε πανεύκολα!
Σας συμβαίνει συχνά αφού ανοίξετε ένα κρασί, να δυσκολεύεστε να βάλετε πάλι το φελλό στο στόμιο του μπουκαλιού; Δοκιμάστε να βυθίσετε το φελλό σε καυτό νερό για λίγα λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θα μαλακώσει και θα χωράει ευκολότερα στο στόμιο.
Οι ξύλινες κουτάλες της κουζίνας φθείρονται εύκολα με το πλύσιμο. Πως μπορώ να τις προστατεύσω;
Πριν τις χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά, περάστε τις με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε λάδι. Στη συνέχεια, σκουπίστε τις με ένα πανί και αφήστε τις να στεγνώσουν. Μετά από 1-2 ημέρες θα είναι έτοιμες για χρήση. Το λάδι ουσιαστικά απορροφάται από το ξύλο, δημιουργώντας ένα προστατευτικό στρώμα. Επιπλέον, επειδή το ειδικό βάρος του λαδιού είναι μεγαλύτερο από αυτό του νερού, έχει την ιδιότητα να αποβάλλει το νερό.