Υλικά
4 μέτρια μήλα
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
100 γραμμάρια καρύδια σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομματάκια
50γρ σταφίδες
2 σφηνάκια κονιάκ
Για τη ζύμη
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ μαργαρίνη
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ. Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλλα. Τα αφήνουμε να βράσουν για 7-8 λεπτά και στη συνέχεια τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες τις οποίες έχουμε στραγγίξει από το κονιάκ. Για να φτιάξουμε τη ζύμη, χτυπάμε καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και στο τέλος το γιαούρτι ώστε να γίνει μια πολύ αφράτη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για ½ με 1 ώρα. Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης όσο 1 καρύδι και το ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας. Βάζουμε μέσα μια μικρή κουταλιά από τη γέμιση και στη συνέχεια κλείνουμε τη ζύμη, ώστε να σχηματιστεί μια μικρή μπάλα. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η γέμιση. Τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και πριν τα σερβίρουμε τα πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr