Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού baking powder
¾ φλιτζανιού ηλιέλαιο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 800-900γρ.) ώστε να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
180γρ κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 αυγό για το άλειμμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τη σοκολάτα. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι ώστε να έχετε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια (μπορεί να μη χρειαστεί όλο το αλεύρι). Τοποθετούμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης σε μέγεθος όσο ένα μπαλάκι του γκολφ, το ζυμώνουμε σε ότι σχήμα θέλουμε (στρογγυλό ή οβάλ) και το τοποθετούμε στο ταψί φροντίζοντας να το πατήσουμε ελαφρά με το χέρι μας. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας. Χτυπάμε καλά το αυγό και προσθέτουμε και 1-2 κουταλιές της σούπας νερό για να το αραιώσουμε. Αλείβουμε τα μπριός με το αυγό και ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr