Υλικά
1 κιλό μοσχάρι (ελιά)
7-8 μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
3 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 φύλλα δάφνης
15 κόκκους μπαχάρι
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες, το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές ροδέλες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε 30 λεπτά για να βγάλουν το πικρό υγρό που περιέχουν. Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι χονδροκομμένο και το σκόρδο. Το ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε το μοσχάρι. Ροδίζουμε ελαφρώς το κρέας από όλες τις πλευρές και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει λίγο το κρέας προσθέτοντας και νερό αν χρειάζεται. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να έχουν μαγειρευτεί οι μελιτζάνες.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr