Μεσογειακό κοκκινιστό μοσχαράκι

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι (ελιά)
30 ελιές πράσινες μεγάλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

3 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 φύλλα δάφνης
15 κόκκους μπαχάρι
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση
Κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες, το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι χονδροκομμένο και το σκόρδο. Το ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε το μοσχάρι. Ροδίζουμε ελαφρώς το κρέας από όλες τις πλευρές και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει λίγο το κρέας προσθέτοντας και νερό αν χρειάζεται. Όταν το κρέας έχει μισοψηθεί προσθέτουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και οι ελιές. Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr