Η επιλογή του ζυμαρικού ως σαλάτα βοηθάει να ελέγξουμε καλύτερα την ποσότητα που καταναλώνουμε και να αυξήσουμε το βαθμό κορεσμού ενός πιάτου ζυμαρικού.
Υλικά
100 γρ. fusilli
100 γρ. σπαράγγια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκκομένο
6 – 7 ντοματίνια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά του γλυκού μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόβετε τα κοτσάνια από τα σπαράγγια κατά το ¼ και τα βάζετε σε ένα μπολ. Τρία λεπτά πριν βράσουν τα ζυμαρικά προσθέστε τα σπαράγγια και αφήστε τα να γίνουν μαζί. Τα στραγγίζετε καλά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ρίχνετε τα υπόλοιπα λαχανικά. Χτυπάτε το χυμό από λεμόνι, το μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο μαζί και περιχύνετε με το dressing. Αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε καλά και καλή σας όρεξη.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr