Τα πικάντικα, καυτά φαγητά έχουν συνδεθεί από καιρό με πολλά οφέλη για την υγεία και αποτελούν σημαντικό μέρος της μαγειρικής σε πολλούς πολιτισμούς.
Η έρευνα εξέτασε τη σχέση μεταξύ διαφορετικών τύπων πικάντικων τροφίμων και την υγεία της καρδιάς, την υγιή αρτηριακή πίεση, την απώλεια βάρους και την πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου.
Τα τσίλι , οι πιπεριές, το τζίντζερ, το wasabi και άλλα πικάντικα τρόφιμα μπορούν να προσθέσουν γεύση και οφέλη για την υγεία στα αγαπημένα σας σνακ και γεύματα.
Πολλά πικάντικα τρόφιμα περιέχουν φυτοθρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά , βιταμίνες και μέταλλα απαραίτητα για την ευεξία.
Δείτε μερικά από τα αγαπημένα μας υγιεινά σνακ με πρόσθετη πικάντικη γεύση
Μπιζέλια Wasabi
Ζεστή σάλτσα με ποπ κορν
Φτιάξτε ποπ κορν με και δοκιμάστε να προσθέσετε από πάνω λίγη καυτή σάλτσα, όπως ταμπάσκο.
Οι φυτικές ίνες στο ποπ κορν θα σας χορτάσουν και θα βοηθήσουν στην πέψη!
Πικάντικο Guacamole
Μπορείτε να το κάνετε όσο ζεστό θέλετε προσθέτοντας περισσότερα τσίλι στη συνταγή σας για γουακαμόλε.
Τα μικρότερα τσίλι τείνουν να είναι πιο καυτά από τα μεγαλύτερα.
Η πρωτεΐνη, τα ωμέγα λιπαρά οξέα, η βιταμίνη Κ, το κάλιο και το φυλλικό οξύ θα προσθέσουν αρκετή θρεπτική αξία στη διατροφή σας!
Chili Edamame
Το Edamame είναι ένα θρεπτικό χορταστικό σνακ λόγω της ποσότητας υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης και φυτικών ινών που βρίσκονται στα φασόλια.
Ρίξτε το μαγειρεμένο edamame σε καρύκευμα πιπεριάς τσίλι ή πασπαλίζοντας με καυτερή σάλτσα.