Μελιτζάνες σαγανάκι με φέτα

Υλικά για 2 άτομα
4 μελιτζάνες φλάσκες
2 μεγάλες ντομάτες

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150γρ φέτα χαμηλών λιπαρών
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο δυόσμο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από το φλούδι τους και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια. Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά για να φύγει η πικρίλα τους. Τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τις ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τις ψημένες μελιτζάνες, τις περιχύνουμε με τις ντομάτες τις οποίες έχουμε πολτοποιήσει στο μπλέντερ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη φέτα τριμμένη με το χέρι με χοντρά κομμάτια, το δυόσμο, πιπέρι και το σκόρδο πολτοποιημένο. Ανακατεύουμε ελαφρά και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr