Μια εξαιρετικά θρεπτικά συνταγή, με πολλές βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεί και φυσικές ίνες. Πολύ λίγα λιπαρά και αυτή καλής ποιότητας.
Υλικά
6 μεγάλες μελιτζάνες φλασκές
2 μέτριες ντομάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά κομμένα όπως στο στιφάδο
1 ματσάκι μαϊντανό
4 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε τα κοτσάνια και αφαιρούμε μια λωρίδα κατά μήκος. Βυθίζουμε το μαχαίρι στο λευκό της μελιτζάνας, στο σημείο που αφαιρέσαμε τη λωρίδα και αφαιρούμε ένα μακρόστενο βαθύ κομμάτι από την ψίχα. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να μαραθούν. Σε ένα βαθύ τηγάνι, τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά, γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μίγμα της ντομάτας και τις αραδιάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Επιστημονικής Ομάδα neadiatrofis.gr