Υλικά
15-20 φέτες μελιτζάνας
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζάνι τριμμένα τυριά (γραβιέρα, φέτα)
Αλάτι, πιπέρι και λίγη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες και κόβουμε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού. Τις τοποθετούμε σε ένα μπωλ με νερό και αλάτι και τις αφήνουμε για ½ ώρα για να βγάλουν την πικρίλα τους. Τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τι βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά ώστε να μαλακώσουν. Στη συνέχεια αναμιγνύουμε τα κυβάκια της ντομάτας με το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα τριμμένα τυριά. Σε κάθε ροδέλα μελιτζάνας βάζουμε 1-2 κουταλιές από το μίγμα της ντομάτας. Από πάνω πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr