Το ψωμί
Το ψυγείο δεν διατηρεί το ψωμί, αλλά το αφυδατώνει και το κάνει σκληρό. Αντ’αυτού προτιμήστε την κατάψυξη και βγάλτε το όταν το χρειάζεστε.
Το καρπούζι
ΤΟ καρπούζι μετά από μια εβδομάδα στην κατάψυξη αρχίζει και παρακμάζει. Είναι καλύτερα να το φυλάσσετε σε σκιερό και δροσερό μέρος, διατηρώντας παράλληλα και όλα τα θρεπτικά συστατικά του (λυκοπένιο και Β-καροτίνη) στο έπακρο.
Ο καφές
Οι κόκκοι του καφέ χάνουν το άρωμά τους αλλά και την γεύση τους , αφού η ιδιότητά του είναι να απορροφά τις μυρωδιές.
Οι μπανάνες
Οι μπανάνες στο ψυγείο απλά δεν ωριμάζουν με αποτέλεσμα να φάτε μια μη εύγευστη μπανάνα, αλλά και με λιγότερα θρεπτικά συστατικά.
Οι ντομάτες
Μπορεί η φύλαξη στο ψυγείο να είναι μια πολύ καλή ιδέα για να τις διατηρήσετε και να αποτρέψετε περαιτέρω ωρίμανση, ωστόσο έτσι τις κάνετε να μαραθούν πιο γρήγορα και να χάσουν τα υγρά τους.
Τα φρέσκα βότανα
Τα φρέσκα βότανα, όπως η μέντα και ο μαϊντανός, έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τις οσμές. Οπότε το μόνο που θα καταφέρετε βάζοντάς τα στο ψυγείο είναι να τους αλλοιώσετε τη γεύση.
Ομάδα neadiatrofis.gr