Υλικά
1,5 κιλό σταφύλι χωρίς κουκούτσι (σταφίδα)
1 κιλό ζάχαρη
1 κλαράκι βανίλια
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα σταφύλια και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Τα βάζουμε στο μπλέντερ λίγα λίγα και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε από πάνω τη ζάχαρη και αφήνουμε το μίγμα μας έτσι για ένα 24ωρο. Όταν περάσει αυτό το χρονικό διάστημα προσθέτουμε το εσωτερικό της βανίλιας και βράζουμε το μίγμα μας μέχρι να αρχίσει να δένει. Θα καταλάβουμε αν έχει δέσει βάζοντας μια κουταλιά σε ένα κρύο πιατάκι. Περιμένουμε 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει τη θερμοκρασία του δωματίου. ε το δάχτυλό μας κάνουμε μια γραμμή στη μέση της μαρμελάδας. Αν μείνει χωρισμένη στα δύο, τότε είναι έτοιμη.
Αν ξαναενωθεί τότε θέλει λίγο ακόμη βράσιμο.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr