Μαρμελάδα ροδάκινο

Υλικά
1 κιλό ροδάκινα ώριμα
800γρ. ζάχαρη
1 φρέσκια βανίλια
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε στρώσεις από ροδάκινα εναλλάξ με τη ζάχαρη. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το ψυγείο, προσθέτουμε το εσωτερικό της φρέσκιας βανίλιας και βράζουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και βράζουμε για 10 ακόμη λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ροδάκινο και να δέσει η μαρμελάδα. Δοκιμάζουμε αν η μαρμελάδα μας έχει πήξει σε ένα κρύο και στεγνό πιατάκι. Αν η μαρμελάδα δεν τρέχει όταν γυρίζουμε το πιατάκι στο πλάι, τότε την αποσύρουμε από τη φωτιά. Αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα τα οποία φυλάσσουμε στο ψυγείο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr