Υλικά
1κιλό μούσμουλα
800γρ ζάχαρη
1 ½ φλιτζ. νερό
Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
Φλούδα από 1 λεμόνι
2 ξυλάκια κανέλλας
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μούσμουλα. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα οποία ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμόνι γιατί διαφορετικά θα μαυρίσουν. Βάζουμε τα μούσμουλα σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό και τη φλούδα από το λεμόνι και την κανέλλα. Συνεχίζουμε να βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας. Αφαιρούμε τα ξυλάκια της κανέλλας και μοιράζουμε σε γυάλινα βάζα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr