Μανιταρόσουπα με πράσο

Ένα πλήρες γεύμα, που περιέχει ελάχιστα λιπαρά αλλά όλη τη γεύση και τις απαραίτητες ίνες. Μας χορταίνει λόγω των φυτικών ινών αλλά και της πρωτεΐνης που τα μανιτάρια περιέχουν..

Υλικά (για 4 μερίδες)

½ κιλό μανιτάρια λευκά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
3 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
2 φλ. κολοκύθα, σε μικρά κομμάτια
2 κονσέρβες λευκά φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
2 φλ. ζωμός κοτόπουλο
2 φλ. νερό
3 μεγάλα πράσα
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο (1/2 φλιτζάνι)

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, τα μανιτάρια και την κολοκύθα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για 3 λεπτά. Πολτοποιούμε ¼ του φλιτζανιού φασόλια και τα προσθέτουμε, μαζί με τα υπόλοιπα φασόλια, το πράσο, το νερό και το ζωμό. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για ακόμη 10 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε το πράσο και το μαύρο πιπέρι και συνεχίζουμε, ανακατεύοντας, το μαγείρεμα, ώσπου να μαλακώσει το πράσο. Σερβίρουμε σε βαθιά

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr