Υλικά
800γρ μανιτάρια λευκά
1 ποτήρι χυμό λεμόνι
Αλάτι
Νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ξύδι λευκό
1 ποτήρι ξύδι βαλσαμικό
3 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα χώματα με μια βρεγμένη πετσέτα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και το χυμό από το λεμόνι. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια για 3 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και στραγγίζουμε καλά τα μανιτάρια. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε μια άλλη κατσαρόλα ή σε βάζο στο οποίο έχουμε προσθέσει τα δύο είδη ξυδιού. Θα πρέπει οπωσδήποτε να καλύπτονται τα μανιτάρια από το ξύδι. Τα αφήνουμε έτσι για 4 ημέρες και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε. Τα τοποθετούμε σε γυάλινα βάζα τα οποία τα γεμίζουμε με νερό και αλάτι. Προσθέτουμε σε κάθε βάζο από 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα δύο και συμπληρώνουμε πάνω με ελαιόλαδο προτού κλείσουμε τα βάζα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr