Η τέλεια συνταγή για να συνδυάσετε νηστεία, δίαιτα και πάνω από όλα σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Υψηλής διατροφικής αξίας και πλήρης από άποψη θρεπτικών συστατικών, καθώς περιέχει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη (που πλησιάζει αυτή του κρέατος), υδατάνθρακες και καλή ποιότητας λιπαρά.
Λόγω των μανιταριών και της πρωτεΐνης τους σας χορταίνει και δίνει μια διαφορετική νότα στην έννοια του νηστίσιμου φαγητού.
Υλικά
500 γρ. άσπρα μανιτάρια
6-7 μέτριες πατάτες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη ξερή
5-6 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τα χώματα, κόβουμε λίγο από το κοτσάνι και μετά κόβουμε κάθε μανιτάρια σε τέσσερα κομμάτια.
Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε καλά το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τη μουστάρδα.
Με το μίγμα αυτό περιχύνουμε τα μανιτάρια και τις πατάτες και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε περίπου 1 ποτήρι νερό και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ½ ώρα περίπου στους 200 βαθμούς.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα χρειαστεί να γυρίσουμε το φαγητό 2-3 φορές ώστε να μην τσουρουφλιστεί.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr