Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης
300γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό πολτοποιημένο
½ ποτήρι κόκκινο κρασί
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
2 κουτ. του γλυκού πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
5 κόκκους μπαχάρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να φύγουν τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη και το μπαχάρι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε 2 μεγάλες πιρουνιές σπαγγέτι και από πάνω προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας κιμά. Αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένο τυρί (π.χ. παρμεζάνα, κεφαλογραβιέρα).
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr